Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Tips til indretning af hjemmekontoret

workstation-405768_960_720

Tips og gode råd

Tips til indretning af hjemmekontoret

Arbejdsro og hjemmelig indretning er blot to af de fordele for arbejdstagere, som arbejder hjemmefra. Efterhånden arbejder mange danskere i eget hjem frem for på en arbejdsplads, og dette kan både være enkelte dage i ugen eller på heltid. Uanset hvor ofte hjemmekontoret anvendes, er det vigtigt at have indrettet det på den mest optimale måde. Det er nemlig essentielt, at man har mulighed for at være kreativ og effektiv på hjemmekontoret, samtidig med at man sidder behageligt og fornuftigt. Hvis du ønsker nogle tips til, hvordan du kan indrette dit eget hjemmekontor, kan du læse mere i artiklen her.

Det korrekte setup af skrivebord

Hjemmearbejde består ofte af mange timer foran en computerskærm. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at have det korrekte setup, således at man ikke skader sin ryg, læn og håndled. Det kan nemlig være skadeligt, hvis man ikke sidder korrekt. Først og fremmest skal skrivebordet være i den korrekte højde. Hovedreglen for skrivebordshøjden er, at du skal kunne nå skrivebordet med albuens spids, når du sidder i den optimale stilling. Den optimale stilling er, når du sidder med rank ryg, har fødderne på gulvet og albueleddet bøjer 90 grader. Hvis du sidder ved skrivebordet i mere end to timer i streg, er det en god idé at investere i et hæve- og sænkebord. Ved et sådant bord kan du løbende ændre bordets højde, så du får variation i din siddestilling. Med et hæve- og sænkebord er det ideelt også at hæve bordet så højt, at du kan stå op og lave noget af dit arbejde. Dette giver en rank ryg, samtidig med at det øger blodcirkulationen.

Kontorstolens optimale indstilling

For at få den mest optimale kontorstol gælder det om at indstille den efter din egen krop. Når du indstiller stolens sædedybde, skal der være plads til en knyttet hånd fra undersiden af knæet og til forkanten af kontorstolen. Stolens ryglæn skal støtte ryggens læn, når ryglænet indstilles. Højden på kontorstolen skal indstilles sådan, at dine ben er i en 90 graders vinkel, eller sådan, at knæene er lidt lavere end hofterne. Ved at indstille kontorstolen på denne måde opnår du den mest optimale arbejdsstilling. Hvis du er på udkig efter en anden kontorstol til dit arbejdskontor, kan du klikke her. 3R Kontor tilbyder et bredt udvalg af brugte kontorstole, som er ideelle til hjemmekontoret.

Sørg for at have god belysning

Vi ved alle sammen, at det ikke er rart at sidde i et mørkt rum. Mørke rum kan medføre anspændthed, irriterede øjne, hovedpine og træthed, hvilket ikke er optimalt i et arbejdsrum. Derfor er det vigtigt at have en god belysning på hjemmekontoret. Hvis rummet har vinduer, er det optimalt at udnytte det naturlige lys. For at udnytte lyset er det en god idé at placere skrivebordet tæt ved vinduet. Udover at give et godt lys er det også godt for sindet at kunne se ud af vinduet. Det kan nemlig være et rigtig godt afbræk i en travl arbejdsdag. Hvis rummet ikke har vinduer, så skal der gode lamper til. For at opnå den bedste belysning i et rum skal der vælges loftlamper, hvor det meste af lyset sendes nedad, mens en mindre del af lyset sendes opad. Derudover er det en god idé at supplere loftlamperne med små lamper. På den måde er det muligt at tilpasse belysningen alt efter behov og aktivitet.

Ovenstående er blot et par tips til, hvordan du kan indrette dit hjemmekontor. Hvis du ønsker yderligere tips til, hvordan du kan få succes med at arbejde hjemmefra, kan du klikke her.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Tips og gode råd

To Top