Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Tips og tricks til lønforhandlingssamtalen

Loenforhandlingssamtale

Tips og gode råd

Tips og tricks til lønforhandlingssamtalen

Tips og tricks til lønforhandlingssamtalen

Skal du snart til lønforhandlingssamtale med chefen? Så læs videre og bliv meget klogere på hvordan du sikrer dig den bedste løn og andre goder.

Vil du gerne have mere i løn? Så skal du først og fremmest sørge for, at din chef bemærker dig og din indsats på arbejdspladsen. Desuden skal du naturligvis forberede dig til samtalen, så du ved, hvordan du skal argumentere for de ting, du godt kunne tænke dig. Hvorfor skal du have mere i løn? Hvorfor skal du have en bil? Og hvorfor skal du have mere ferie?

Vær ikke bange for at fortælle, at du gør dit arbejde godt

Inden du skal til samtalen, kan du gøre klogt i at liste alle dine succeser på arbejdspladsen op. Lav en liste med de arbejdsopgaver, du har udført i løbet af året og forklar hvilke gode resultater, du har opnået for virksomheden. Har du sikret nye kunder til virksomheden? Har du solgt for flere penge end tidligere? Der kan være mange forskellige ting, det kan være nyttige for dig at fortælle til cheferne – det er jo ikke altid, at de lægger mærke til dit hårde arbejde.

Tjek din egen lønudvikling

Du skal også huske at tjekke, om din personlige og faglige udvikling har fuldt hinanden. Hvis du ingen lønstigning har haft i løbet af de sidste par år, kan din nuværende løn potentielt være mindre værd, fordi den ikke er fulgt med prisudviklingen. Derfor skal du muligvis stige fem procent i løn blot for at opnå samme lønniveau, som du havde for to år siden.

Hold hovedet koldt

Når forhandlingerne går i gang, skal du altid holde hovedet koldt, og selvom du får et nej i første omgang, skal dette blot ses som et forhandlingsoplæg. Du skal derfor blot bevare fokus og ikke lade dig gå på af, at din chef muligvis virker sur eller stresset. Du skal absolut heller ikke få dårlig samvittighed, hvis din chef fortæller, at virksomhedens økonomi ikke kan klare en lønstigning. Bevar fokus, hold hovedet koldt og bliv ved med at gentage dine argumenter for, at netop du skal have mere i løn.

Ingen lønforhøjelse? Smid alternativer på bordet

Hvis det viser sig, at der er lange udsigter til den lønforhøjelse, du havde ønsket dig, eller hvis du ikke har fået den ekstra portion penge, som du havde håbet på, kan du gøre klogt i at undersøge hvilke alternative ting, du kan ønske af virksomheden. Det kan være andre personalegoder såsom mere ferie eller en bil. Hvis du forsøger at få en bil som plaster på såret, skal du huske at aftale, hvem der eksempelvis skal skifte dæk på bilen. Undersøg mulighederne på forhånd og foreslå virksomheder som daekonline.dk, der kan gøre disse opgaver hurtigt og nemt for jer. Så er chancen for, at du får dine ønsker opfyldt meget større, da chefen i så fald ikke skal tage stilling til en masse detaljer. Vis din chef, at du har styr på sagerne og har tænkt tingene igennem.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Tips og gode råd

To Top