Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Tag en håndværksmæssig uddannelse, og bliv ekspert

Tips og gode råd

Tag en håndværksmæssig uddannelse, og bliv ekspert

Tag en håndværksmæssig uddannelse, og bliv ekspert

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Der er stor efterspørgsel på håndværkere for tiden, og derfor er der stort fokus på at tiltrække dygtige folk til de håndværksmæssige uddannelser.

Er du i tvivl om, hvilken vej du skal gå med din uddannelse, kan du med fordel læse videre her. Vi giver dig nemlig nogle af de største fordele ved de håndværksmæssige uddannelser, og vi giver dig endvidere bud på dine kommende arbejdsområder.

Fokus på praktik

Det, som kendetegner og er fælles for de håndværksmæssige uddannelser, er, at der er fokus på det praktiske. Selvfølgelig skal du også forstå teorien bag VVS og lodninger, men langt det meste af det, du lærer, lærer du gennem praktisk øvelse. Netop denne måde at lære på er helt optimal for rigtig mange unge mennesker, som ikke nødvendigvis vil sidde med hovedet i en bog. På håndværkeruddannelserne bliver du en praktiker, og du lærer tingene ved at prøve dem selv.

Du bliver ekspert

En anden stor fordel ved de håndværksmæssige uddannelser er, at du bliver ekspert på dit område. Der er som sagt stor efterspørgsel på dygtige håndværkere, som ved, hvad de laver. Undervejs i din uddannelse får du rig mulighed for at dygtiggøre dig inden for det felt, som interesserer dig mest, og du forbereder dig dermed på det arbejdsliv, som venter dig. Du får undervejs i din uddannelse et meget klart billede af, hvad du kan med din uddannelse, og hvilket område du bliver ekspert på.

Mulige arbejdsområder

Nu kalder vi det for ”håndværksmæssige uddannelser”. Dem er der selvfølgelig mange af, og de er ikke ens, og de kan ikke køres over én kam. Derfor slår vi her ned på nogle af de arbejdsområder, som du kan støde på, og på baggrund heraf bliver du måske klogere på, hvad der interesserer dig, og hvilken vej du skal tage for at nå derhen.

Kloakarbejde

Hos Norva24 tilbyder de forskellige services, blandt andet kloakarbejde og TV-inspektion. De har altså en bred vifte af fagligheder ansat, og der findes mange lignende firmaer, som fra tid til anden søger forskelligartede operatører. Fordelen ved at ende i et firma som dette er, at du arbejder sammen med folk med forskellige uddannelsesmæssige baggrunde. På den måde er diversiteten i firmaet stor, og du kan lære fra dig og lære af de andre, idet I er eksperter på hver jeres område.

Tømrerområdet

Et andet område, du kan beskæftige dig med, er tømrerområdet. Uddanner du dig til tømrer, kommer du i besiddelse af meget eftertragtet viden, som vil sikre dig arbejde. Du kan dog gå flere veje med et tømreruddannelsesbevis i hånden. Der findes eksempelvis mange firmaer, der sælger udstyr til tømrernes arbejde, eksempelvis asp-produkt.dk. Her kommer du om på den anden side af byggepladsen, og din tømrerfaglige viden gør dig i stand til at rådgive andre tømrere om de bedste produkter.

I bund og grund giver en håndværksmæssig uddannelse dig enormt mange muligheder for at specialisere dig og ende der, hvor du helst vil være.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Tips og gode råd

To Top