Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Svært ved at finde job efter endt uddannelse? Så læs med her

Uddannelse

Svært ved at finde job efter endt uddannelse? Så læs med her

Svært ved at finde job efter endt uddannelse? Så læs med her

Dette indhold er sponsoreret

Champagnen er poppet, humøret er højt, og du står stolt med diplomet i hånden. Efter flere års hårdt arbejde og med mange bolde i luften kan du nu endelig kalde dig for færdiguddannet. Tilfredsheden er ikke til at lægge skjul på, og du er enormt motiveret til at vise arbejdsmarkedet din nye viden og kompetencer.

Så får du det første nej til din jobsamtale. Det føles som en mavepuster. Et mindre nederlag. Desværre er det ikke unormalt, at netop færdiguddannede har svært ved at slå hul på deres jobkarriere. De er uerfarne og har aldrig brugt deres tillærte teori i praksis.

Det bedste råd er, at du tager skeen i den anden hånd. Lad vær med at vende den anden kind til og lægge ansvaret over i tilfældige lederes overskud til at læse jobansøgninger i gennem. Når du er proaktiv, vil dit næste svar til en jobsamtale utvivlsomt være et glædeligt ja. 

Prøv din viden af i praksis

Det er langt fra alle videregående uddannelser, der tilbyder praktik i løbet af din tid på studiet. Dette kan virke skræmmende på virksomheder. I mange tilfælde vil der være stor forskel på den teori, som du lærer i skolebøgerne og den praksis, som der til daglig udspiller sig i virksomheden.

Hvorfor skulle de så satse på dig frem for en ældre person med langt større erfaring inden for det specifikke arbejdsområde? Vis dine evner og kvalifikationer gennem et praktikophold hos virksomheden. Du kan tilbyde din gratis arbejdskraft som praktikant, hvilket er en fantastisk metode at få brudt isen til arbejdsmarkedet.

Ulempen ved en praktikantstilling er, at denne ofte er ulønnet. Der vil ikke være en god sjat SU, der rækker dig en hjælpende hånd til dine månedlige udgifter. Mens din konto bliver mindre, vil din viden, erfaring og dit netværk til gengæld blive ti gange så stort. Der er derfor tale om en form for investering her og nu, som på sigt vil give dig lukrative og vellønnede jobs!   

Skil dig ud fra de andre ansøgere

Efter endt uddannelse er der en periode, hvor der er mange til at søge bestemte typer af jobs. De tidligere studerende drømmer næsten alle om et scenarie, hvor der venter dem et job direkte efter den sidste eksamen på studiet. Din ansøgning vil derfor langt fra være den eneste, som den pressede chef skal gennemgå. Ansøgningen forsvinder hurtigt i mængden, og du bliver blot endnu en ansøger i køen.  

Gør noget ekstra ud af din ansøgning og dit CV, som derefter slår benene væk under din nye arbejdsgiver. Det er trods alt din ansøgning og dine kompetencer, som arbejdsgiveren skaber sit førstehåndsindtryk ud fra. Undgå at bruge kedelige og intetsigende skabeloner, og lad din personlighed skinne igennem.

Hvis du ikke finder et job med det samme efter studietiden, så gå i gang med at finpudse og forbedre dit CV. Tag kurser, frivilligt arbejde eller gå skridtet videre med blandt andet en projektlederuddannelse. Derved kan din kommende arbejdsgiver se, at du brænder for emnet og vil gøre alt for at skubbe køen til side og være den bedste kandidat blandt ansøgerne!

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Uddannelse

To Top