Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Studievalg: Har du overvejet en praktisk uddannelse?

Uddannelse

Studievalg: Har du overvejet en praktisk uddannelse?

Studievalg: Har du overvejet en praktisk uddannelse?

Denne artikel er sponsoreret

I dagens Danmark kan det for rigtig mange unge være svært at finde ud af, hvilken uddannelse man gerne vil kaste sig ud i. For med fremskridtsreformen in mente er man begrænset i muligheden for at skifte uddannelse undervejs – og det betyder for de unge, at man skal være væsentlig mere sikker i sit valg, end man har behøvet tidligere.

Men hvordan sikrer man sig, at man har valgt rigtig? Og hvordan kan dette ansvar overhovedet lægges over på unge mennesker, der ikke tidligere har haft synderlig mulighed for at stifte bekendtskab med studieemnerne?

I artiklen her kigger vi ind i, hvordan man som studerende kan sikre et oplyst grundlag for sit studievalg, så man nemmere kan træffe et kvalificeret valg. Derudover har vi fokus på, hvordan de praktiske uddannelser giver dig muligheder, man ikke hidtidig har været særlig god til at belyse. Læs med videre i vores studeeguide – det kunne jo være, den gjorde dig klogere på, hvad du skal vælge som videregående uddannelse.

Uddannelsesstedernes mulighed for studieintroduktion

Selvom man som gymnasiestuderende kan blive frustreret over, at man ikke ved, hvad de enkelte studier egentlig går ud på, er der faktisk hjælp at hente. For på rigtig mange uddannelsesinstitutioner er der introduktionsdage og -kurser, hvor man som studieinteresseret kan komme og få en smagsprøve på, hvad de enkelte studier går ud på.

Er det ikke tilstrækkeligt for dig i dit studievalg, kan du også vælge at få en mere dybdegående introduktion ved at komme med på sidelinjen hos en studerende. Denne mulighed benyttes desværre i dag af alt for få unge, men ikke desto mindre er det en mulighed, der gør det langt nemmere at vurdere et studie. For hvor den førnævnte studieintroduktion bare er en overfladisk introduktion, går denne ud på, at man følger en medstuderende i dennes hverdag på studiet.

Begge løsningerne ovenfor er super attraktive. Og på uddannelsesinstitutionerne håber man på, at flere vil tage imod tilbuddet, så de kommende studerende ikke er så usikre på, om de har valgt korrekt.

En praktisk uddannelse er mere end god nok

Som ung kan det for rigtig mange være svært at forholde sig til, at man skal være håndværker i sit professionelle erhvervsliv. For selvom man måske ikke har tålmodighed til at sidde stille på en kontorstol resten af sit liv, er det desværre for mange blevet drømmen, fordi det er den vej som akademiker, man ”gerne bør vælge”.

Men sådan er det slet ikke. For selvom vi i Danmark er ganske dygtige til at uddanne akademikere, er vi mindst lige så gode til at uddanne håndværkere i alt fra byggebranchen til mekaniker-segmentet. Og for de unge er det en mulighed, man ofte undervurderer. For selvom det i mange år har været talt ned at blive håndværker, er det mindst lige så godt betalt et arbejde som et, hvor man har en akademisk uddannelse.

Har du ikke endnu overvejet, hvorvidt en håndværkeruddannelse er det rigtige valg for dig, kan du med fordel undersøge mulighederne, inden du træffer et endeligt valg. Se mere om forskellige praktiske håndværker jobs på studieportalen eller hos virksomheder som www.al-lift.com.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Uddannelse

To Top