Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Studie og iværksætteri – en god cocktail

Iværksætteri

Studie og iværksætteri – en god cocktail

Rigtig mange unge går med drømmen om at blive iværksætter, når studiet engang er færdiggjort. Kun en lille del af de unge studerende vælger nemlig at starte op, mens de studerer. Der er dog en lang række fordele ved at prøve kræfter med livet som iværksætter samtidig med studiet i stedet for at vente. Hvorfor udskyde noget, hvis man har evnerne til allerede at gøre det i dag? I dette indlæg får du et indblik i, hvorfor det netop kan være en fordel at begynde drømmen som iværksætter lidt tidligere end forventet.

Færre private udgifter og større gåpåmod

De fleste mennesker tror, det kræver meget kapital for at starte egen virksomhed. Dette er da også på mange måder rigtigt. Man skal naturligvis have kapital til at købe remedier til at komme i gang, men det er trods alt ikke flere millioner, vi snakker om. Det eneste, man skal have fat i, er materialerne til at producere de produkter, du agter at sælge, emballager til indpakning af fisse (se dette link eller her), fragtaftaler og betalingsaftaler. Med lidt gåpåmod kan det nemt lade sig gøre at få styr på disse ting samtidig med, at man studerer. Det kræver dog naturligvis en smule startkapital. De fleste studerende har heldigvis utrolig gode vilkår, når det kommer til optagelse af lån. Som studerende kan man nemlig optage et såkaldt SU-lån, der har yderst fordelagtige rentesatser og vilkår sammenlignet med almindelige banklån.

Mange mennesker glemmer desuden, at man som studerende er vant til at leve for meget få penge om måneden. De fleste studerende lever nemlig hovedsagligt af deres SU på godt og vel 5.500 om måneden efter skat. Desuden har studerende som oftest ikke et væld af faste udgifter til bolig, bil og børn. Som studenteriværksætter er man derfor ikke lige så afhængig af at generere et stort overskud i opstarten og udbetale løn til sig selv. Det kan af ovenstående grunde derfor være fordelagtigt at starte som iværksætter, mens man studerer, idet ens private udgifter er på et minimum på dette tidspunkt af livet.

Erfaring kommer ikke af sig selv

En af de hyppigste årsager til, at mange unge studerende ikke vælger at starte virksomhed, mens de studerer, er, at de ikke har den nødvendige erfaring. Mange bilder sig ind, at det er nødvendigt for dem at prøve kræfter i en anden virksomhed, inden de kan påbegynde sin egen. Formålet med at prøve kræfter i en anden virksomhed handler for mange om at lære af andres fejl og derved minimere antallet af fejl, når de selv starter virksomhed. Her skal det dog stærkt pointeres, at hvis man er bange for at begå fejl, så er livet som iværksætter på ingen måde vejen frem. Når man starter egen virksomhed, vil man begå tusindvis af fejl. Dette er en del af læringsprocessen. Som iværksætter er det netop vigtigt, at man tør lære af sine egne fejltagelser.

Hvis du er studerende og har mod på at blive iværksætter og dermed starte egen virksomhed, skal du derfor ikke være bekymret for manglende erfaring. Erfaringen kommer med tiden. Det handler derimod om, at du har den rette indstilling og er bevidst om, hvordan du lærer af dine egne fejl undervejs.

En af de væsentligste fordele ved at starte virksomhed, mens man studerer er tillige, at man har et springbræt, når studiet er færdiggjort. Rigtig mange bøvler med manglende erfaring, når de søger job efter færdiggjort studie. Som studenteriværksætter har man modsat mange andre studerende et væld af muligheder for fremtiden. Man kan vælge at fortsætte sin virksomhed – enten på fuldtid eller deltid – alt efter, hvor velfungerende virksomheden er rent økonomisk. Man kan også vælge at stoppe virksomheden eller lade investorer købe sig ind, hvis det er nødvendigt. Mulighederne er mange, og fordelene ved at være studenteriværksætter ligeså.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Iværksætteri

To Top