Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Stresser jagten på 12-tallet dig?

Studieliv

Stresser jagten på 12-tallet dig?

Stresser jagten på 12-tallet dig?

Dette indlæg er sponsoreret og lavet i samarbejde med den/de partnere, der linkes til.

Føler du dig stresset på studiet, på gymnasiet eller i skolen? Hvis du gør, er du desværre langtfra den eneste. Stress over karakterræset og uddannelsespresset rammer flere og flere unge, og det er en ekstremt ærgerlig udvikling. Uddannelse skal være en gave, ikke en årsag til stress og ødelagt selvværd.

Hvis du kan nikke genkendende til det ovenstående, er du måske en af de mange danske unge, der lider af forskellige former for stress, og måske skal du overveje at søge professionel hjælp. Du kan få mere information ved at læse videre eller ved at klikke her.

Det usunde uddannelsespres

Det er desværre forbundet med en hel del skam at søge hjælp, og det anses alt for ofte som en personlig falliterklæring, hvis man erkender, at man har fået stress eller lider af dårligt selvværd.

I den moderne verden bliver vi hele tiden mindet om, at vi skal jagte de perfekte karakterer, at kun 12 er godt nok, og at vi altid skal være klogere og dygtigere end de andre. Der er som sådan intet galt i at presse sig selv og yde sit absolut bedste, for det er sådan, man bliver bedre. Men hvis det tager overhånd, kan det ende med at knække selvtilliden midt over. Det er kun med til at gøre problemet meget værre, og det får ingen noget godt ud af.  

Få de rigtige redskaber

Der kan være mange ting, du kan finde stressende på din uddannelse. Måske er det lektiepresset, karakterpresset eller presset fra weekendernes mange fester og events. Med den rette hjælp og vejledning kan du lære at sætte ord på dine udfordringer.

Du kan lære at takle lektierne ved at tage en dag ad gangen, og du kan sætte karakterpresset lidt i perspektiv. Du kan lære at formulere dine ambitioner, drømme og håb for fremtiden, og du kan lære at arbejde hen imod dem skridt for skridt, så du ikke drukner i forsøget.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Studieliv

To Top