Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Skil dig ud fra mængden med et online CV

alternativt CV

Iværksætteri

Skil dig ud fra mængden med et online CV

Skil dig ud fra mængden med et online CV

Digitaliseringen har ikke blot overtaget den måde, vi i dag arbejder på, men også den måde arbejdstager og arbejdsgiver sættes i forbindelse med hinanden på arbejdsmarkedet. Jobstillinger slås op på internettet, og rekrutteringskonsulenter holder et vågent øje med potentielle kandidater online. En ting, der dog ikke har ændret sig, er det evindelige råd om at ”skille sig ud fra mængden”, som du som jobsøgende vil få ørene tudet fulde af gang på gang, når du tager kontakt til en virksomhed. Det er nemmere sagt end gjort, og det føles ikke altid mindre udfordrende, når kommunikationen skal foregå igennem en computerskærm og ikke ansigt til ansigt. Men faktisk har den digitale jobsøgning kun gjort det lettere for dig at fremstå unik i blandt de mange kandidater til dit drømmejob. Det kræver ikke andet end en smule kreativitet og et onlinedomæne, hvorfra du kan præsentere dig selv.

Hvad fejler det traditionelle CV?

Du sidder måske og spekulerer på, om det ikke er lige i overkanten at kaste sig ud i at oprette skulle oprette et website udelukkende med det formål at præsentere sig selv. For hvad er der måske i vejen med det traditionelle CV?

Fordelen ved at oprette et online CV er, at det øger dine chancer for at blive fundet af den rette virksomhed. Som sagt sker en stor den af jobrekrutteringerne i dag online. Virksomheder hyrer professionelle rekrutteringskonsulenter, der er specialiserede i at researche sig frem til de rette kandidater online. Og mulighederne for at skabe et imponerende og kreativt CV er langt bedre, hvis du udnytter de digitale muligheder.

Opret dit online CV nemt og uden beregning

Den bedste måde at få dit CV online er ved at oprette en gratis hjemmeside. Der findes mange udbydere af gratis websiteløsninger, og det er vigtigt, at du vælger en, som tilbyder et brugervenligt system, der samtidig udstråler en vis kvalitet i sine grafiske designs. Hos en udbyder som eksempelvis Bricksite, får du adgang til en lang række websiteskabeloner i et flot og professionelt layout, ganske kvit og frit.

Samtidig får du mulighed for sparring med Bricksites fagligt kompetente team, som kan vejlede dig i, hvordan du bedst opsætter din hjemmeside, så den passer til dit formål.

Indholdet hiver kontrakten i hus

Når din hjemmesides design er på plads, er det dog tid til at fokusere på det, dit CV skal indeholde. Her er det afgørende, at du sørger for nøje at udvælge hvilke oplysninger, du ønsker at lægge op på dit website. Det er vigtigt, at du skelner mellem et CV og en blog. Hold derfor dit indhold så professionelt som muligt.

Et godt udgangspunkt er at begynde med den obligatoriske tidslinje over din uddannelsesbaggrund og dine joberfaringer. Her kan du med fordel gøre det muligt for den, der læser dit online CV, at klikke ind på den enkelte uddannelse eller stilling. Her bør du give læseren et indblik i, hvilke faglige kompetencer du har taget med dig, samt fremhæve de vigtigste opgaver og projekter, du har været med på. Det er vigtigt, at du viser det arbejde frem, som du er stolt af at have udført. På den måde kan din kommende arbejdsgiver se hvilke resultater, du er i stand til at skabe.

Du kan med fordel forsøge at inkorporere positive udtalelser fra dine tidligere kollegaer, chefer eller måske endda undervisere i denne sektion for at styrke din professionelle troværdighed.

Det er vigtigt, at du ikke negligerer betydningen af et skarpt og velformuleret indhold i dit online CV. Selvom det kreative design kan skaffe dig de første points, er det din fremstilling af dine kompetencer og resultater, der hiver ansættelseskontrakten hjem.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Iværksætteri

To Top