Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Sådan søger du legater, når du skal på udveksling

praktikrekruttering

Tips og gode råd

Sådan søger du legater, når du skal på udveksling

Sådan søger du legater, når du skal på udveksling

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Venter dit livs store rejse forude, og er du spændt på at komme afsted og vende hjem igen med erfaringer, ny læring og uforglemmelige oplevelser i bagagen? Udveksling er uden tvivl med til at modne dig både fagligt og socialt, og det er oplagt at gribe muligheden, når du har den. Det er midlertidigt også en dyr fornøjelse at tage på udveksling. Det skal dog ikke stoppe dig. Derfor kan du i dette blogindlæg læse, hvordan du kan få en økonomisk håndsrækning ved at søge legater.

Sæt god tid af til at søge legater

Internettet og Google er din bedste ven, når det gælder om at finde fonde og legater. Du vil hurtigt finde ud af, at der er rigtig mange muligheder i forhold til at søge og modtage legater til din udveksling. Det betyder også, at det er vigtigt, du er indforstået med, at legatsøgning ikke klares på én dag. Typisk stilles der flere krav til at få et legat. Ofte giver fonde legater til bestemte formål, og derfor skal du nøje sætte dig ind i, om fondens legater henvender sig til udvekslingsstuderende. Derudover skal du være bevidst om, at der er konkurrence om legaterne, og en god ansøgning er derfor et must. Sæt god tid af til en detaljeret ansøgning og til at læse korrektur på ansøgningen. I ansøgningen skal du fokusere på gode argumenter for, hvorfor fondens legat er relevant for dig, og hvorfor netop du skal have et legat. Jo mere detaljeret desto bedre. Men en detaljerig ansøgning er ikke ensbetydende med, at den skal være lang.

Det kan du skrive i din ansøgning til legatet

Udformningen af din ansøgning har en rigtig stor betydning for, om du får tildelt legatet eller ej. Undervurdér derfor ikke layoutet og sproget i din ansøgning. Udover selve ansøgningen skal du også være opmærksom på, at fondene skal have tilsendt en række forskellige bilag. Bilagene bruger de ligeledes i deres vurdering af, om formålet med din udveksling stemmer overens med fonden. Formalia, detaljer og grundighed er nøgleord. Herunder får du et kort overblik over, hvad din ansøgning bør indeholde. Dog kan nogle fonde stille særlige krav til, hvad din ansøgning skal indeholde.

  • Motivationen for at søge legatet er det vigtigste i din ansøgning, og her skal du ’sælge dig selv’. Beskriv dig selv og forklar, hvorfor du skal modtage et legat, og hvorfor den specifikke fonds legat er relevant for dig. Hvad vil du bruge legatet til? Argumentér grundigt og dokumentér.
  • Vedlæg et CV, som kan dokumentere dine erfaringer. CV’et til legatansøgningen kan du opbygge, ligesom du ville gøre til en jobansøgning. Du må gerne være taktisk og fremhæve de erfaringer, som fonden formentligt vil sætte stor pris på. Det gælder både jobs og frivilligt arbejde.
  • Det kan være svært at udarbejde et budget for dit udvekslingsophold. Alligevel er det en stor fordel, hvis du kan vise fonden et realistisk budget for dit ophold. Inkludér transport, madudgifter, penge til bøger etc.
  • Få gerne din chef, din underviser eller andre personer til at skrive en udtalelse, hvor de beskriver dig og dine kompetencer inden for et givent felt. Det vil give fonden et godt indblik i, hvordan du er som person.
Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Tips og gode råd

To Top