Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Sådan kommer du tættere på jobmarkedet med din universitetsuddannelse

Arbejdsmarked

Sådan kommer du tættere på jobmarkedet med din universitetsuddannelse

Sådan kommer du tættere på jobmarkedet med din universitetsuddannelse

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Når du vælger dit drømmestudie, vælger du måske med en kombination af hvad du virkelig gerne vil læse, og hvor det kunne være interessant at finde beskæftigelse efter endt uddannelse. Eller måske er du allerede godt i gang med dit studie? Men hvis du er kommet i tvivl, om dit drømmestudie er det rigtige valg, skal du dog alligevel ikke lade dig forskrække af, hvad du end måtte høre om mulighederne på jobmarkedet. Hvis du alligevel overvejer dine muligheder, kan du bruge denne guide, som vi har lavet. Den kan gøre dig klogere på, hvordan du som uddannet kandidat kan komme et skridt tættere på arbejdsmarkedet.

Overvej hvor og hvordan dit drømmejob kan være

Begynd primært at tænke på hvor du mener, at dine kompetencer kan gøre en forskel. Men du kan selvfølgelig også gøre dig tanker om, hvilken arbejdsplads det kunne være spændende at arbejde for. Hvis du går op i miljøet og bæredygtighed, kan du prøve på at finde en stilling hos virksomheder, der går op i, at de er med til at mindske Co2-niveauet, som de gør hos https://www.kinnan.dk/. Du kan med fordel prøve allerede nu på at se på, hvordan dine kompetencer kan være relevante hos en virksomhed som Kinnan. 

Begynd at tænke på praktisk erfaring allerede under studiet

Det siger næsten sig selv, at en bachelor eller kandidat, der har noget på sit CV udover ens studie, har en større chance for at få et job. Dette gælder for alle typer af universitetsuddannelser, selv dem hvor man bliver uddannet til noget helt specifikt. Og det er da f.eks. også tilfældet for en humanist, der generelt er kendetegnet som en generalist. Som humanist får du godt nok stærke kompetencer inden for bl.a. formidling, research og kreativitet. Men ofte har en uddannelse på humaniora meget brede, nogle vil måske endda sige uklare, navne, der kan gøre det lidt uoverskueligt, hvilke konkrete kompetencer man har.

Studiejob eller praktik?

Umiddelbart kan det selvfølgelig lyde lidt stressende, at du udover dit studie også skal arbejde ved siden af. Husk derfor på, at du med et studiejob rent faktisk investerer i dine kompetencer, som du kan bruge videre i din jobsøgning som færdiguddannet. Men hvis du alligevel ikke er meget for et studiejob, så tilrettelægger de fleste uddannelser deres program heldigvis sådan, at du under et helt semester kan komme ud i en praktik.

Her kan du med fordel være kreativ, og tænke ud af boksen. På mange  fag får man måske den opfattelse af, at ens kompetencer passer bedst til det offentlige jobmarked. Men der findes alene i Danmark masser af virksomheder, hvor en praktikant fra universitet kan byde ind med gode og analytiske kompetencer. Og når du endelig bliver færdig med dit studie, kan du, hvis du er medlem af en a-kasse, med fordel tilbyde dine kompetencer til forskellige virksomheder i form af et par måneders praktikarbejde. 

Som du kan se, har du faktisk en del muligheder for at komme et skridt nærmere jobmarkedet, både mens du studere og når du bliver færdig. Tænk ud af boksen, og så skal du nok finde dig et spændende arbejde.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Arbejdsmarked

To Top