Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Sådan kan du få et velfungerende studieliv

Studieliv

Sådan kan du få et velfungerende studieliv

Sådan kan du få et velfungerende studieliv

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Det kan være enormt stressende at påbegynde ethvert nyt kapitel i ens liv. Du skal måske til at vælge hvilket studie, du ønsker at komme ind på. Eller måske er du allerede godt i gang med dit studie, men skal til at vælge et profilfag, som måske kan få stor betydning på et senere tidspunkt. Har du mistet pustet pga. de mange studieopgaver, studiejobbet, og alle de andre forventninger du har overfor dig selv? Vi vil her komme med nogle råd til, hvordan du bevarer studiegejsten, således at du når de mål, som du har sat dig.

Prøv at lave dine lektier der hvor du bor

Som student bor man ofte i et kollegie med andre studerende, eller også deler man en lejlighed med andre studenter. Dermed vil du ofte have nogen at sparre med i forhold til dit studievalg og dine opgaver. I vil forstå hinanden, og jeres indbyrdes behov, både når det kommer til festerne og opgaveskrivningen. Du behøver derfor ikke altid at skynde dig med at finde den nærmeste bibliotek, hvor du kan læse dine lektier. Umiddelbart kan det virke rart at have den evige stilhed omkring dig, men undervurder ikke det boost, som en hurtig snak med dine bofæller kan give dig. Et godt råd til når du leder efter en delelejlighed er, at finde en lejlighed med en luft til luft varmepumpe. For så kommer du til at bo et sted, der har et bedre indeklima, både om vinteren og sommeren. Dermed vil du være bedre i stand til at holde koncentrationen, når de lange studieopgaver skal skrives.

Søg råd der hvor du kan

Som nævnt, så kan du ofte få sparring fra dine bofæller. Du kan dog selvfølgelig også søge råd hos et uddannelsesinstitution. De mange forskellige danske uddannelser har et godt og solidt vejledningssystem, der kan hjælpe dig både før og under dit studie. Du skal ikke være bleg for at spørge en vejleder, hvis du er i tvivl om et studie passer til dig, eller hvis du føler dig forvirret ang. de mange krav, der bliver stillet til dig. De fleste vejledere er også selv studerende på det pågældende studie, så de ved udmærket godt, hvilke spørgsmål der kører rundt i hovedet på dig. Dermed vil du få meget relevante svar, der kan give et bedre overblik over et studievalg, eller hvordan du kommer videre med dit nuværende studie.

Derudover kan du med fordel spørge dine medstuderende til råds. Hvis du har en fra din nærmeste studiekreds, som altid færdiggør sine eksaminer til tiden, kan du sikkert få nogle fifs, der bedre kan forberede dig. Husk også at hive fat i dine ældre familiemedlemmer. Lige meget hvilken uddannelsesbaggrund de måtte have, kan de give dig masser af gode og nyttige råd. Din far er måske ikke en akademiker, men han har en større livserfaring end dig. Derfor kan han f.eks. hjælpe dig med at se tingene ud fra et andet perspektiv. Det handler om, at du ikke ender med at sidde alene med dine dilemmaer. For du vil helt klart mærke en meget positiv forskel, når du får råd fra andre mennesker.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Studieliv

To Top