Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Sådan forbereder du dig optimalt til dine studieopgaver

Studieliv

Sådan forbereder du dig optimalt til dine studieopgaver

Sådan forbereder du dig optimalt til dine studieopgaver

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Når man studerer, har man et stort ansvar med at passe sine studieopgaver til tiden. Man har gået i skole i mange år, og er blevet forberedt på nogle af de typer af opgaver, som kan forekomme på universitet. Alligevel kan mange opleve deres studiestart som noget af en omvæltning på deres faste rammer. De fleste flytter til en by langt væk hjemmefra, hvor de skal klare sig selv. Måske har sabbatåret hjulpet en på vej, men man møder stadigvæk nogle andre krav, når man påbegynder sit studie.

Du kan i denne guide læse lidt om, hvordan du kan klargøre din opgaveskrivning. Guiden er mest lavet til dig, der skal til at vælge drømmestudiet, og er lidt fortvivlet om hvad der venter forude. Men den kan sagtens også anvendes af dig, der allerede er godt i gang med dit studie, og måske overvejer at ændre dine vaner.

Brug de muligheder som dine omgivelser tilbyder

Vi er alle sammen forskellige, og derfor findes der selvfølgelig forskellige måder, hvorpå vi udfører vores opgaver på. Dermed skal dine omgivelser forstås som det sted hvor du bor, din omgangskreds, samt de faciliteter som du kan få på dit universitet eller dit lokale bibliotek.

Med andre ord, hvis du bor på et kollegie eller i en delelejlighed, kan det være meget rart at kombinere din opgaveskrivning sammen med korte pauser, hvor du tager en snak eller spiller et spil med dine bofæller. På den måde får du en veltrængt pusterum fra det til tider isolerede lektiearbejde. Overvej også at lette selve opgaveskrivningen med en luftfrisker, der kan hjælpe med at neutralisere eventuelle lugtgener. Dermed kan du undgå at få fornemmelsen af indelukkethed, som kan opstå under din lange skriveprocess. Du kan finde en luftfrisker på www.cleanmanagement.dk.

Men det kan også være, at du derimod arbejder bedst ved altid at have fred og ro omkring dig. Hvis du dog har svært ved at koncentrere dig omkring din studieopgave, pga. dine bofællers eller af dine naboers distraktioner, kan du gøre brug af de meget gode faciliteter, som universitetet eller biblioteket udbyder. Turen til biblioteket kan også fungere som et pusterum fra din opgaveskrivning. Derfor kan du med fordel gå til biblioteket og hjem igen.

Gør brug af bibliotekernes stillezoner, hvor du typisk har god plads til en længerevarende studieopgave. Desuden skal du ikke være bleg for at spørge personalet til råds, hvis du ikke kan finde en relevant bog eller kilde. Ligesom du ofte vil spørge nogen fra din omgangskreds, kan bibliotekspersonalet meget detaljeret hjælpe dig med at finde noget vigtigt materiale, som kan vise sig til at være yderst vigtigt for din opgave.

Sørg for ikke kun at have din opgave i tankerne

Du er sikkert udmærket klar over, at du ikke må lade dit studie kontrollere hvert eneste øjeblik af din hverdag. Selvfølgelig skal du være ansvarlig, og gøre dit allerbedste, men det kan meget hurtigt gå hen og blive alt for stressende for dig. Dermed risikerer du alligevel, at du ikke lever op til dit allerbedste. Derfor skal du sørge for at holde de nødvendige pauser.      

Billede: https://pixabay.com/da/photos/telefon-mobil-smartphone-blank-1052023/

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Studieliv

To Top