Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Sådan får du det bedste internet

Tips og gode råd

Sådan får du det bedste internet

Sådan får du det bedste internet

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Skal du i gang med at starte webshop op? Skal du skrive et væld af skoleopgaver? Har du planer om at udvikle din egen app? Så er det naturligvis nødvendigt at have noget ordentligt internet, som kan følge med. Derfor kigger vi her nærmere på, hvordan du får det bedste internet.

Forhør dig i dit lokalområde

Det er alment kendt, at ikke alle internetudbydere har lige godt internet alle steder i landet. Der er nogle områder, visse udbydere ganske enkelt ikke dækker. Ligeledes er der områder, som er problematiske i den forstand, at udbyderne ikke kan tilbyde særlig god dækning netop her. Derfor gør du klogt i at forhøre dig i dit lokalområde, hvis du skal vælge en ny internetudbyder.

Hvis du eksempelvis bor i et lejlighedskompleks, kan du altså med fordel spørge de andre beboere i bygningen, hvilken udbyder de benytter. Derudover skal du naturligvis høre, om de er tilfredse med denne udbyder og deres internetforbindelse. Derved kan du få et indblik i, hvad der fungerer i området, og hvad der ikke gør. Du kan naturligvis også søge efter sådanne informationer på nettet. Det er nemlig muligt at finde diverse oversigter over, hvor god dækningen er i forskellige områder.

Test forbindelsen på dit internet

Har du allerede internet i dit hjem, men synes du ikke, at det er særligt hurtigt? Så kan det være smart at foretage en hastighedstest af dit internet. Selvom du betaler for en bestemt hastighed, er det nemlig ikke nødvendigvis sikkert, at det er denne, du i realiteten har. Det spiller naturligvis en stor rolle, i forhold til om du bør lede videre efter en ny internetudbyder eller ej.

Sørg derfor for at finde ud af, hvad du betaler for, og hvad du reelt set får for pengene. Får du ikke den hastighed, du er blevet lovet, kan du kontakte din udbyder. Måske er der en god grund til det, eller måske skyldes det blot, at deres dækning ikke er specielt god i netop dit område. Så kan det være relevant at kigge efter en ny udbyder, som kan tilbyde dig en bedre internetforbindelse i dit område.

Drop det mobile netværk

Mobilt internet er umådeligt smart. Det giver dig mulighed for at være online, når du er på farten også, og det er en klar fordel i rigtig mange sammenhænge. Efterhånden som det mobile internet er blevet temmelig godt, er der en del, der er begyndt at benytte det i privaten også. Det er imidlertid ikke ligefrem anbefalelsesværdigt, da det er noget mere upålideligt, end ADSL-bredbånd er.

Med ADSL-bredbånd får du internet igennem dit telefonstik, og det er langt mere pålideligt, end mobilt internet er. Det er så at sige det ”normale” internet, og det vil typisk være den bedste løsning, hvis du vil have hurtigt internet. Vil du være sikker på altid at have en god internetforbindelse, giver det således god mening at vælge ADSL-bredbånd. På den måde er der langt større sandsynlighed for, at dit internet ikke pludselig svigter dig.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Tips og gode råd

To Top