Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Sådan bliver du en god leder

Tips og gode råd

Sådan bliver du en god leder

Sådan bliver du en god leder

Dette indlæg er sponsoreret og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Skal du være en leder i fremtiden, eller er du allerede en leder? Uanset om du er helt ny eller helt erfaren på området, er der altid nogle ting, som man skal huske. Det, du læser i dine universitetsbøger, er ikke altid lig med virkeligheden. Derfor er der her samlet nogle tips, så du kan være en bedste version af dig selv.

Kommuniker med dine underordnede

Noget af det vigtigste, du skal gøre som leder, er at kommunikere godt med de mennesker, der er omkring dig. Du skal huske, at din autoritet kun gælder inde på kontoret; I er alle sammen normale mennesker, når I går på gaden. Fortæl dem om din hverdag uden for jobbet og vis dem, at du er en af dem; I er ikke et diktatur, men et hold. Et godt forhold til dine underordnede vil lede til godt arbejde.

Vær bestemt

Dog er det en balancegang, for du skal heller ikke være passiv. Du er en leder, så du skal kunne komme med råd og retningslinjer, og du skal også kunne sige fra. Du skal have medfølelse nok til at kunne give en medarbejder fri, hvis de løber ind i problemer i deres privatliv, eller hvis der er en glædelig begivenhed på vej. Men du skal også kunne sætte foden ned og hælene i for ikke at blive udnyttet. Det er en balancegang imellem at tænke på dine kolleger og tænke på firmaet.

Hold dig opdateret

Du har set stereotypen for en boss mange gange; den sure gamle mand, der tror han ved alt, men som i virkeligheden er lysår bagud. Det er selvfølgelig ikke dig, men det er ikke altid sikkert, at man selv ved det, når man er bagud. For at sikre, at du er med, kan du tage efteruddannelser og kurser, hvor du lærer om det nyeste inden for lederskab. Det er et emne, der er i konstant bevægelse. Du kan tage et lederkursus hos IBC, og bruge det, som du lærer, i din hverdag.

Vær et menneske

Det vigtigste, du skal være som leder, er at være et menneske. Du kan tage fejl ligesom alle andre, og ved at indse dine fejl, gør du det bedste, du kan. Det vil få dine kolleger til at blive trygge, og så tør de også at gå til dig for råd, når de laver fejl. Dit job er at gøre det bedste for firmaet, og det bedste for firmaet er produktive arbejdere, og det kan man ikke have uden glade arbejdere.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Tips og gode råd

To Top