Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Praktikrekruttering hjælper både den studerende og erhvervslivet

praktikrekruttering

Nyheder

Praktikrekruttering hjælper både den studerende og erhvervslivet

Praktikrekruttering hjælper både den studerende og erhvervslivet

Det har aldrig været nemmere at finde en praktikplads som studerende på landets videregående uddannelser, men desværre er det ikke alle, der kender til det smarte koncept, der i dag har fået navnet praktikrekruttering.

Uafhængige bureauer står for sammenkoblingen mellem den studerende og virksomhederne

Ideen bag praktikrekruttering er egentlig ganske simpel, men alligevel er det først i de senere år, at konceptet virkelig har vundet indpas rundt i de danske studiebyer. Overfladisk går konceptet ud på, at man gennem et uvildigt rekrutteringsbureau bliver sammensat med en virksomhed, der søger en praktikant med de færdigheder og den uddannelsesbaggrund, som pågældende student besidder. Men selvom dette virker simpelt, kræver det et omfattende stykke hjemmearbejde fra rekrutteringsbureauernes side. For det er nemlig ikke helt nemt at få den opmærksomhed, som denne sammenkobling kræver, og i praksis betyder dette, at rekrutteringsagenterne må lave et større netværksarbejde for at finde de virksomheder, der søger praktikanter. Dog skal man ofte til en samtale med rekrutteringsagenten, således at denne kan kortlægge præcist de kompetencer, man besidder.

For praktikanten har det derimod aldrig været nemmere. Ganske enkelt skal man bare tilmelde sig rekrutteringsbureauets system, og så står de for resten – og det koster kun penge for virksomhederne, der skal betale et mindre vederlag for at blive sammensat med en fagrelevant praktikant.

Denne form for praktikrekruttering er blandt andet et alternativ til den traditionelle fakultetsrekruttering, hvor det er fakultetsforeningerne – styret af de studerende selv – der finder og sammensætter de studerende og virksomhederne. Men ofte er denne tilgang mindre erhvervskendt, og det har vist sig, at rekrutteringsbureauerne er mere erfarne og professionelle i relation til at parre praktikanten med en 100% relevant virksomhed – og isæt når det gælder mindre fagrelevante forhold såsom sociale aspekter osv.

Men hvad får virksomhederne ud af dette?

Det er ikke svært af se, hvad virksomhederne får ud af denne smarte rekrutteringsløsning. For selvom det er virksomhederne, som kommer til at stå med regningen for rekrutteringen, er det også virksomheden, der i sidste ende får en praktikant, som har en stærk faglig viden og teoretisk erfaring med netop det fagområde, praktikpladsen søger. Og hermed undgår flere virksomheder misforståelser og forkerte matches. Dertil skal virksomheden heller ikke bruge ressourcer eller tid på at finde praktikanten. Dette varetager rekrutteringsbureauet fuldt ud, og det eneste, virksomheden skal, er at kortlægge de kompetencer, de søger i en praktikant.

I praksis ender denne rekrutteringsform ofte med, at rekrutteringsbureauet og virksomheden får et fast samarbejde, hvor virksomheden sammensættes med en ny praktikant hvert semester, når den forgående skal videre i uddannelsessystemet, og virksomheden igen står med en praktikplads, de skal have afsat.

 

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Nyheder

To Top