Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Mekaniker: Gode jobmuligheder i fremtiden

Arbejdsmarked

Mekaniker: Gode jobmuligheder i fremtiden

Mekaniker: Gode jobmuligheder i fremtiden

Følgende artikel indeholder betalt indhold.

Hvordan kan du være sikker på at komme i beskæftigelse efter uddannelse? Og i hvilke brancher er der gode muligheder for videreuddannelse og løbende opkvalificering? Hvis du har hænderne rigtigt skruet på og ikke er bange for at få skidt på arbejdstøjet, så er en uddannelse som mekaniker helt sikkert noget for dig. Vi kigger nærmere på uddannelsen i følgende artikel.

Branchen skriger på faglært arbejdskraft

Der er bogstavelig talt godt gang i hjulene i dansk økonomi, og det smitter af på stort set alle brancher, herunder også autoværksteder og bilforhandlere. Og det betyder, at faglærte, dygtige mekanikere er i høj kurs, og faktisk mener mange eksperter, at manglen på arbejdskraft inden for denne kategori ser ud til at være konstant de næste par år. Det gælder ift. alt fra reparation af biler til installation af racechip mv. Der er kort fortalt en stor efterspørgsel efter mekanikere med hænderne skruet rigtigt på, og det gælder både som almindelig medarbejder/lønmodtagere, men hvis du har en iværksætter i maven, ja, så er markedet også modent til flere spillere.

Vil du arbejde på værksted eller være med til at udvikle morgendagens biler?

Du behøver dog ikke kun at have fingrene i maskinrummet og reparere ødelagte biler. Nej, hvis du gerne vil være med at til udvikle på morgendagens køretøjer, så kan du også det. Mange bilproducenter skal i disse år omlægge helt eller delvist til mere miljøvenlige alternativer, herunder fx også elbiler. Og det betyder, at der er plads til kloge og kreative hoveder, både til at lave streger på tegnebrættet og faktisk udføre det praktiske arbejde med at lave bilerne, som skal fragte os fra A til B. Der er altså tale om et job og en uddannelse, som ikke på nogen måde er statisk. Der er plads til, at du kan udvikle dig og bygge oven på de kompetencer, du får i løbet af din uddannelse, ligesom at branchen er i så rivende en udvikling, at det, der gælder i dag, ikke nødvendigvis er standard i morgen. Det kan være skræmmende, men også spændende hvis du har ambitioner og ikke er bange for at lære og blive klogere.

God løn og favorable arbejdsvilkår

I takt med at efterspørgslen efter mekanikere lader til at vokse, så bliver lønvilkårene og arbejdsforholdene også mere gunstige, da der er kamp om de dygtige folk. Du kommer derfor ikke til at gå til en ussel hyre eller smadre din krop, fordi der skal knokles. Hvis du ovenikøbet kan bygge ovenpå den almindelige del af en mekanikers job og bidrage til at udvikle nye løsninger eller vælger at starte dit eget, er du virkelig i kridthuset. Hvis du er tilfreds med et 8-16-job, er der også rigtige gode muligheder for at tjene en pæn løn, som de fleste kan leve af – og lidt til. Du kan tjekke de seneste lønstatistikker og ledighedsundersøgelser, hvis du vil have den seneste indsigt i, hvordan mekanikere og andet godtfolk klarer sig på arbejdsmarkedet.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Arbejdsmarked

To Top