Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Mange studerende er underforsikrede

Tips og gode råd

Mange studerende er underforsikrede

Mange studerende er underforsikrede

Flere og flere unge mennesker vælger forsikringen fra, og det er ifølge flere undersøgelser en ting, der kan få store konsekvenser – især på den økonomiske front. Særligt er det de studerende på videregående uddannelser med begrænset økonomisk råderum, der vælger forsikringen fra. Dette er der flere grunde til, men en af de helt store årsager er, at det simpelthen er for dyrt ifølge dem. Mange af dem ser forsikringsselskaberne som profitjægere, der ønsker at belaste deres privatøkonomi. Dette er blevet en populær holdning blandt de unge i den seneste tid. Det er dog lang fra hele sandheden, og fravalget kan komme til at skade mere end det vil gavne.

Et bevidst fravalg

Der er som sagt flere grunde til, at flere unge og studerende fravælger en forsikring, når de flytter hjemmefra. I nogle tilfælde er det slet ikke et bevidst valg, at de fravælger den. Hos nogle unge mennesker, er det simpelthen uvidenheden, der er skyld i, at de ikke er i besiddelse af en forsikring. Når de unge har boet hjemme ved deres forældre, har de været dækket ind under deres forældres forsikring, men dette gælder ikke længere, når man bliver udeboende og når over en vis alder. Rigtig mange unge er ikke klar over, at det er sådan, at reglerne er, og derfor får de ikke købt sig en ny forsikring. De lever i troen om, at de stadig er dækket ind under deres forældres.

Det er dog ikke kun uvidenheden, der sørger for, at unge ikke har en forsikring. Hos en god håndfuld er det også den dårlige hukommelse og manglende omtanke, der spiller ind. Mange unge og studerende glemmer simpelthen, at de skal få lavet sig en forsikring, og hos mange er det ikke det første, de tænker på, når de flytter hjemmefra. Ofte fylder valg af internet, indretning osv. Noget mere i deres hoveder end en såkaldt kedelig forsikring.

Størstedelen af de unge, der ikke har en forsikring, er dog begrundet med, at det var et bevidst fravalg, eftersom de synes, at prisen er for dyr for en ung studerende.

Konsekvenser hvis uheldet er ude

Som nævnt kan det få store konsekvenser at fravælge forsikringer. Hvis du fravælger en indboforsikring, kan det blive en dyr fornøjelse, hvis du skulle komme ud for et indbrud, din cykel går i stykker eller noget helt tredje. De fleste tænker, at det ikke sker for dem, men det kan lige såvel være dig, der er ude for et uheld, som det kan være din nabo. Derfor gælder det bare om at være dækket ind fra starten af. Det er nemlig ikke muligt at forsikre sig selv, når uheldet er sket.

Du kan benytte Informeo, der samler tilbud på indboforsikringer, til at finde en billig forsikring, der passer til dit budget. Så er der ikke længere en undskyldning for ikke at være dækket ind.

Indboforsikringen er ikke den eneste, der er dum at vælge fra. Også ansvarsforsikringen kan have store konsekvenser for din økonomi, hvis du fravælger den. Denne dækker nemlig, hvis du skulle komme til at gøre skade på andre.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Tips og gode råd

To Top