Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Lær at elske skolearbejdet

Studieliv

Lær at elske skolearbejdet

Lær at elske skolearbejdet

Dette indhold er sponsoreret.

Skolearbejde, lektier og afleveringer er for nogle en kæmpe plage og noget, som de bare ikke kan få sig selv til at gå op i. Det er meget naturligt, at man ikke synes, skolen er det sjoveste i verden, og det skal den i realiteten heller ikke være. Det er dog ikke ensbetydende med, at man skal hade skolen, for det er den, der giver os skubbet i den rigtige retning her i livet. Man kan lige så godt udnytte det skub, så godt som man overhovedet kan, og det er bevist, at man lærer bedst, hvis det er noget, man faktisk går op i. Så hvorfor ikke lære, hvordan du kan komme til at gå op i dit skolearbejde? Her får du nogle hurtige og gode råd til lige netop dette.

Start i det små

Du behøver selvfølgelig ikke at komme til at elske lektier og alle fag fra den ene dag til den anden. Men det kan være en rigtig god ide at starte i det små. Find ud af, hvad der egentlig interesserer dig, og start så der. Hvis du elsker kemi, så læg en stor del af din energi her. Du skal heller ikke være bange for at tage den interesse med uden for skolen, find et sted, der tilbyder opbevaring af kemi, og øv dig derhjemme, selvfølgelig under sikre forhold.

Forstå, hvorfor noget er kedeligt

Du kommer nok ikke til at elske alle fag og alle slags lektier, sådan er vi bare som mennesker, nogle kan lide noget, og andre noget andet. Det, du dog kan gøre, er at finde ud af, hvorfor du synes, noget er kedeligt. Hvorfor kan du bare ikke lide matematik, hvorfor synes du, lange, skriftlige afleveringer er forfærdelige? For når du først forstår dette, så kan du også lettere arbejde med det i stedet for, at det bliver ved med at være en udfordring.

Resultater er sjove

Det er svært at komme uden om, at resultater er fede og sjove at opnå. Derfor kan du med fordel sætte mål for dig selv, og det behøver ikke at være et mål omkring, at nu skal du have 12 i alle fag. Men det kan derimod bare være et enkelt mål om, at du i den kommende uge laver alle lektier, du får for, eller at du skal hæve din karakter i historie fra 4 til 7. Når du først opnår mange små delmål, er det meget nemmere at udfordre dig selv ved at sætte endnu større mål, og denne fremgangsmåde kan faktisk være rigtig sjov.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Studieliv

To Top