Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Kurser og efteruddannelse til folk, som ikke kan sidde stille

Course

Tips og gode råd

Kurser og efteruddannelse til folk, som ikke kan sidde stille

Kurser og efteruddannelse til folk, som ikke kan sidde stille

En noget konservativ tilgang til uddannelse præger manges opfattelse af deres egen plads på arbejdsmarkedet– nemlig at uddannelse er en forudsætning for det at få plads på arbejdsmarkedet, og at lige så snart man har indtaget arbejdsmarkedet, er man færdig med at uddanne sig. Sådan forholdt det sig engang, men ikke længere.

Verden udvikler sig hastigt, og det samme gør måden, vores samfund er indrettet på. Således ændrer kravene sig hele tiden til, hvad medarbejdere skal kunne, og hvilke opgaver de skal kunne løse. Dermed er kurser og efteruddannelse blevet mere aktuelt end nogensinde – og det kan både give værdi til virksomheden, der ønsker at investere i sine medarbejderne, og til personer, som ønsker at styrke deres profil til at prøve kræfter med et dynamisk arbejdsmarked.

I dette indlæg er der tips til fem gode kurser og efteruddannelser til folk, som ønsker at få en stærkere profil, og som desuden har svært ved at sidde stille.

Erhvervsklatring

For virksomheder, der har servicepersonale ansat, og for folk inden for håndværkerfaget er det blevet en eftertragtet kvalitet de senere år at have taget et kursus i erhvervsklatring. I Vesten har vi de sidste mange år bygget opad, hvilket kommer til udtryk i bybilledet ved høje kontor- og glasbygninger.

Til at tage sig af opgaver, der er forbundet med arbejde i højden, er det en enormt god kompetence at have taget et kursus inden for erhvervsklatring. Hvad end du søger at styrke din egen profil og kunne være nysgerrig på at gøre klatring til en del af din arbejdsdag, eller du er en del af en virksomhed, hvor der er behov for personale med gode og professionelle klarekompetencer, er det et oplagt kursus, som både er billigt og hurtigt tilegnet.

Klatring kan også bruges i mere kreative henseender, og har din virksomhed ansat en medarbejder, der evner at  klatre i professionelt henseende, er der god mulighed for at holde teambuilding i virksomheden og gøre det til en oplevelse for de ansatte at prøve at klatre ned fra en høj bygning.

Teambuilding

Netop teambuilding er noget, der virkelig kan gavne arbejdsmiljøet i virksomheden, men som ofte bliver sparet væk. Formålet med teambuilding er at styrke den kollektive arbejdsmoral, fællesskabet, samarbejdsevnen og det sociale miljø på arbejdspladsen, og det er ting, der har enormt høj værdi i dag, hvor medarbejdernes evne til at tænke uden for boksen og arbejde sammen på kryds og tværs er mere eftertragtet.

Teambuilding behøver ikke at være dyrt, især ikke hvis det er en ting, der kan ordnes i HR-afdelingen. Her er det oplagt at tilbyde de ansatte kurser i ting såsom cocktail-bartending eller lignende lidt skæve kurser, som kan bruges i forbindelse med teambuilding. Der er god mulighed for at tilbyde de ansatte kurser eksternt ved forskellige firmaer, og det er desuden en god måde at styrke medarbejdernes forhold til virksomheden ved at give nogle af dem nogle lidt anderledes goder end en god løn og pensionsordning.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Tips og gode råd

To Top