Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Iværksætteri er en karrusel af følelser

entrepreneur

Iværksætteri

Iværksætteri er en karrusel af følelser

Iværksætteri er en karrusel af følelser

Hvis du surfer rundt på nettet, er det muligt at finde mange gode råd og tips til, hvordan du bliver en god iværksætter. Men noget, der ofte er overset, er, at det også indebærer mange følelser at starte sin egen virksomhed. Du kan være usikker på, om din ide er god nok, frustreret, når der er mange forhindringer, og glad, når alt kører på skinner. Det er vigtigt at være opmærksom på dine følelser, for du skal have dig selv med, hvis du vil blive en god iværksætter.

Lav noget, du brænder for

Hvis du er iværksætter, bruger du højst sandsynligt rigtig meget tid på din virksomhed. Det er derfor utrolig vigtigt, at du virkelig brænder for den. Ellers kan det på sigt være svært at holde motivationen og viljen til at kæmpe oppe. Du vil sandsynligvis også være nødt til at gå på kompromis med andre ting i livet, fordi virksomheden stjæler en masse tid. Og så er det vigtigt at mærke efter, om du synes, livet som iværksætter er det værd. Det vil mange sandsynligvis mene, og det er helt fint. Du skal bare mærke efter, hvordan du har det.

Du lærer af dine fejl

Det er aldrig sjovt at erkende, at din plan ikke gik som forventet. Men hvis du skulle være så uheldig, at din virksomhed går konkurs, er det vigtigt at huske på, at du lærer en masse af at fejle. Du må ikke se det som et nederlag, men tværtimod som læring. Det kan være svært i situationen, for selvfølgelig er du skuffet. Men husk, at mange succesfulde iværksættere først har fået succes med deres anden eller tredje virksomhed. Så det kan sagtens betale sig at blive ved med at prøve, til det lykkes. Tag dine fejl til dig, så du ikke begår de samme endnu en gang.

Husk at holde pauser

Mange iværksættere knokler løs for at føre deres virksomhed til succes. Vilje og passion er to vigtige egenskaber at have som selvstændig, men det er også utrolig vigtigt, at du husker at holde pauser. Hvis du glemmer det eller blot har rigtig svært ved at lægge arbejdet fra dig, kan det på sigt medføre stress. Der er altid lige en mail, som skal besvares, eller en kunde, der skal ringes til. Som iværksætter har du aldrig fri, så det er enormt vigtigt, at du selv af og til husker at holde pause. Hellere korte pauser nu end en lang sygemelding senere. Når du holder pauser, er det vigtigt, at det både er fysisk og mentalt. Lad derfor mobilen være hjemme, når du er i skoven med kæresten eller på cafe med vennerne. Det vil sikkert virke lidt skræmmende og uvant, men det giver dig i langt højere grad de pauser, du har brug for.

Dine nærmeste

Du skal både sørge for at lytte til dig selv og dine nærmeste. Hvordan har de det med, at du arbejder meget? Find en balance mellem arbejdsliv og privatliv, som de kan gå med til. For hvis det ikke fungerer på hjemmefronten, får du sandsynligvis svært ved at koncentrere dig om arbejdet. Og du har som iværksætter meget brug for dine nærmeste til at støtte dig og give dig gode råd.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Iværksætteri

To Top