Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Hvordan bevarer du overblikket over aftaler og tidsfrister?

Ikke kategoriseret

Hvordan bevarer du overblikket over aftaler og tidsfrister?

Hvordan bevarer du overblikket over aftaler og tidsfrister?

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til. 

Hvis du går i skole, kender du det nok. Det overvældende antal afleveringer og ting, der skal læses op på eller forberedes til timerne eller gruppearbejdet. Hvad enten du går i folkeskole, gymnasiet eller på universitet, er der en masse aftaler og deadlines at holde styr på. Det er kendetegnende for studielivet, om det er så er tidligt eller sent i forløbet. Og uden et klokkeklart system lige til at gå til kan det let gå galt, og der smutter måske en aflevering i farten. For det er mildest talt en svær opgave at huske samtlige deadlines. Derfor er det en god idé at systematisere dine aftaler og deadlines, for det er jo ikke kun skoleaktiviteter, der skal holdes styr på. Men hvordan kan du så gøre det på en overskuelig måde?

Kalender

Mange tyr til den klassiske metode og bruger kalenderen på deres smartphone samt kombinerer med påmindelser. Det er en tidsbesparende måde at gøre det på, da man har smartphonen lige ved hånden, og på den måde kan man ændre og flytte aftaler med det samme på skærmen, uden at man skal til finde alt muligt frem for at gøre det. Det giver dig også den fordel, at du kan indstille alarmer og påmindelser, så du på den måde får fysisk og håndgribelig besked om, at du har en aftale om tre timer med din bedste veninde, eller at du skal huske, at du skal til fodboldtræning om aftenen. Ydermere kan du skrive frister og deadlines for gruppearbejde, afleveringer og eksaminer ind, så du kan se, hvornår de ligger. 

Digitalt eller analogt?

Før i tiden skulle man holde styr på sin tid uden en digital kalender. I takt med den teknologiske udvikling har man fået et valg mellem den fysiske eller digitale kalender. For at bevare overblikket bør man holde sig til én kalender, så man ikke skal synkronisere en digital med an analog udgave. Det skaber mere forvirring end overblik, og det er praktisk talt ikke muligt. 

Nogle personer holder sig til den klassiske papirudgave, da den er mere håndgribelig. Det gør det også væsentlig nemmere at skrive mere udførlige beskrivelser til diverse aftaler og deadlines, da der er mere plads. I nyere tid er de såkaldt analoge kalendere blevet til bullet journals kendetegnet ved et federe design og en bekvemmelighed, der gør det nemmere at bevare overblikket over dine fritidsaktiviteter og andre begivenheder – kort og præcist. 

Der er således mulighed for at systematisere og synkronisere dine aktiviteter på tværs af sociale rum i farvekoder, tegn og andre organiserende elementer som f.eks. huskelister. Det skal være en, du kan have med dig, uden at du skal tage en stor taske med for at kunne opbevare den. Alt det får du i en bullet journal, som er et stort hit i disse tider, da den giver mulighed for at organisere dig på effektiv og kreativ vis – og på en traditionel facon uden brug af digitale hjælpemidler. Malericentralen-kreativ.dk har en lang række muligheder til dig, der gerne vil organisere dig effektivt og kreativt.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Ikke kategoriseret

To Top