Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Hvilken uddannelse skal du vælge?

Uddannelse

Hvilken uddannelse skal du vælge?

Hvilken uddannelse skal du vælge?

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Der er mange spørgsmål, man skal stille sig selv, inden man starter på en uddannelse. Det væsentligste spørgsmål er nok: Hvilken uddannelse skal jeg tage? Det er naturligvis et meget essentielt spørgsmål, men det er også et meget svært spørgsmål at svare på. Flere og flere har svært ved at finde ud af, hvilken uddannelse de skal tage, og flere og flere bliver løbende i tvivl.

Dette kan skyldes mange ting, men måske skyldes det især, at der er så mange forskellige uddannelser og karriereveje at vælge imellem. Skal du på universitetet? Skal du have en erhvervsuddannelse? Skal du overhovedet have en uddannelse? Spørgsmålene er mange og svære, men ikke desto mindre skal du tage stilling til dem. Herunder kan du – måske – få hjælp til at komme lidt nærmere, hvilken uddannelse du skal vælge. I hvert fald får du her nogle forslag til forskellige uddannelser, der som udgangspunkt passer til forskellige typer.

Den aktive type

Kan du godt lide at bruge mange timer om dagen på at være aktiv? Har du fået topkarakter i idræt? Eller brænder du bare for at lave det, du holder af, hver dag: nemlig at være aktiv? Så kan du måske vælge en uddannelse, hvor du kan være netop det. Der findes mange forskellige uddannelser, der giver dig adgang til at være aktiv på forskellige måder. De forskellige uddannelser giver ligeledes adgang til forskellige jobmuligheder efterfølgende. Du kan eksempelvis tage en fitnessinstruktør uddannelse, som kan klæde dig på til at lære andre også at være aktive gennem fitness. Uddannelsen er ikke en universitetsuddannelse, og den er derfor lettere tilgængelig. Hvis du ønsker at sprede glæden til idrætten og lære andre om den, kan du også overveje at læse idræt. Her er de efterfølgende jobmuligheder mange.

Til dig, der interesserer dig for krop og biologi

Der findes mange uddannelser med et stort og tungt pensum. Hvor svært, det er at komme igennem, afhænger dog af dig og dine interesser og din viden. Hvis du eksempelvis interesserer dig meget for kroppens anatomi og fysiologi, vil det være lettere for dig at komme igennem et studie, hvor det fylder meget i pensum. Hvis du interesserer dig for netop dette, kan det være, du skal overveje en universitetsuddannelse inden for medicin eller odontologi – altså en uddannelse som læge eller tandlæge.

Der er nogle helt særlige adgangskrav til disse universitetsuddannelser, men hvis du kan komme igennem nåleøjet, er du allerede godt på vej. Der er ikke mange andre begrænsninger, der kan stoppe dig. I dag er du ikke begrænset fra at blive tandlæge, selvom du eksempelvis bruger briller eller lignende. Du kan bare få lupbriller. Du er heller ikke begrænset fra at blive læge, fordi du selv har en sygdom. Hvis du kan komme ind på uddannelsen, og hvis du kan klare dig igennem uddannelsen, er der stor chance for, at du kan komme til at arbejde med det, der interesserer dig.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Uddannelse

To Top