Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Gået i stå med eksamenslæsningen? Tag bøgerne med ud

Tips og gode råd

Gået i stå med eksamenslæsningen? Tag bøgerne med ud

Gået i stå med eksamenslæsningen? Tag bøgerne med ud

Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

Det er den tid på året, hvor de studerende bider tænderne sammen og må give den en ekstra skalle. Eksamenssæsonen er nemlig over os. For rigtig mange studerende betyder det, at der skal bruges ekstra mange timer med næsen i bøgerne og med masser af repetition. For nogle kan det derfor også være svært at holde gejsten oppe derhjemme. Det kan derfor være en rigtig god idé at pakke skoletasken og søge mod nye steder at klare eksamenslæsningen fra. Men husk mundbind eller mundvisir, når du begiver dig ud i år. 

Undersøg muligheden for læsepladser på dit studiested

Det første sted du kan overveje, om du skal bruge nogle læsetimer, kan være på selve dit studiested. Langt de fleste uddannelsesinstitutioner stiller forskellige læsefaciliteter til rådighed for deres studerende. Det kan være, der er pladser at finde på biblioteket eller i lokaler, man kan booke til formålet. Muligvis vil der også være en mulighed for at tilegne sig en fast læseplads, hvor du kan komme og gå, som du vil, og lade dine bøger ligge natten over. 

Find inspiration på biblioteket

Omgivelserne er vigtige, når man skal bruge sin læsetid mest fornuftigt og fokuseret. For nogle kræver det, at der er komplet stille og neutralt, hvor man sidder. For andre kan det være det stik modsatte. På biblioteket lader mange sig inspirere af udvalget af bøger og læsestof. Den rolige, kollektive arbejdsstemning, der altid hersker sådanne steder, kan også give et ekstra skub, hvis man har tendens til at gå i stå, når man sidder for sig selv. 

De fleste folkebiblioteker tilbyder læse- og studiepladser, som man kan booke på forhånd. Du kan også bare dukke op på dagen og se, om der ikke skulle være et ledigt sted at sidde med dit arbejde. 

Lad en café sørge for den lækre studiekaffe

Mange studerende vil nikke genkendende til påstanden om, at kaffeindtaget stiger i eksamensperioder. Og hvorfor så ikke sørge for, at den kaffe, man drikker, er det hele værd? Tager du eksamensbøgerne med på café, kan du slå to fluer med ét smæk: Du kommer både ud fra dit værelse, og du kan spise og drikke alt det, der skal til for, at du arbejder bedst muligt. Langt de fleste caféer byder studerende velkommen. Både med tilgængeligt internet og gode studierabatter. 

Findes der en hyggelig café i dit nærområde, kan du derfor også overveje, om det skal være din nye læseplads.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Tips og gode råd

To Top