Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

En praktisk eller boglig uddannelse?

Uddannelse

En praktisk eller boglig uddannelse?

En praktisk eller boglig uddannelse?

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Danmark og udlandet hungrer efter faglærte i byggebranchen. Med et voksende antal af mennesker på kloden, skal der jo bygges mere og mere. Gamle bygninger skal renoveres og istandsættes, ligesom der skal anlægges veje, bygges broer, laves flere motorveje og infrastrukturer ændres og forbedres til den voksende befolkning. Sundhedsområdet mangler også kvalificeret arbejdskraft, da der bliver flere og flere syge og flere ældre.

Praktik kan hjælpe dig i dit valg

Når du skal vælge mellem de mange uddannelser, der findes, kan det være svært at vælge til og fra. Vigtigst af alt er, at du vælger noget, som du interesserer dig for, ja måske endda brænder for. Praktik i skoletiden, eller inden du vælger uddannelse, er derfor en god ide. Så får du afprøvet nogle ting, og måske finder du her ud af, hvad du bestemt ikke har lyst til eller har rigtig meget lyst til. Du kan også få en fornemmelse for nogle forskellige brancher, arbejdstider, og hvilke kolleger du falder godt i hak med.

Her på siden kan du finde mange artikler med forskellige vinkler inden for uddannelse. Du kan læse mere om både boglige og praktiske uddannelser, og om hvordan du klarer studierne og lever af en SU. De boglige uddannelser foregår som regel på et universitet eller seminarium og handler mestendels om at studere. Inden for de boglige uddannelser findes der rigtig mange retninger. Modsat mange steder i udlandet skal du i Danmark lægge dig fast på hvilken retning, du vil gå, helt fra start. På flere og flere af disse uddannelser er der desuden mulighed for praktik undervejs og udlandsophold.

Tag på besøg på de forskellige skoler

Er du mere til noget med hænderne, kan du kigge på de mange praktiske uddannelser, som udbydes. Erhvervsskolerne, EUD og de tekniske skoler tilbyder uddannelser som tømrer, mekaniker, kok, frisør osv. Tag et kig på disse skoler – eller endnu bedre tag ud at besøge dem. På deres hjemmesider får du en grundig indføring i, hvad de tilbyder, og et godt indtryk af, hvad du skal lære og lave undervejs i studiet og bagefter. Et besøg kan dog give et endnu bedre indtryk af selve uddannelsesstedet, og du kan her få en fornemmelse for, om det er noget for dig. Du kan også altid få en aftale med en studievejleder på stedet og få svar på alle dine mange spørgsmål.

Alle disse praktiske uddannelser kombinerer skolebænken og det teoretiske med praktik. Når du når så langt som til at skulle i praktik på en af disse uddannelser og skal ud og mærke det rigtige arbejdsliv og trække i arbejdstøjet, så husk på komfort og sikkerhed. Du skal have fat i noget godt arbejdstøj, som du føler dig godt tilpas i, og som kan tåle lidt af hvert. Skoene er især vigtige, og hos Ølholm Safety på https://www.olholm.dk/ finder du de helt rigtige sikkerhedssko, hvad end du skal ud og gå på stilladser, svejse i en hal, gå stuegang på et hospital eller gøre rent hos Fru Jensen.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Uddannelse

To Top