Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Det skal du tænke på, når du starter virksomhed, mens du studerer

Iværksætteri

Det skal du tænke på, når du starter virksomhed, mens du studerer

Det skal du tænke på, når du starter virksomhed, mens du studerer

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Der kan være mange fordele ved at afprøve din drøm om at blive iværksætter, mens du studerer. Når du stadig er en del af et studiemiljø, bliver du hele tiden inspireret og får ny viden, og det kan være særdeles gavnligt, mens du finpudser dine produkter. Omvendt skal du kunne jonglere en hel del bolde i luften på samme tid, og derfor har vi her samlet en række gode tips til, hvordan du bedst klarer balancegangen.

Prioriter din tid ordentligt

At være iværksætter er aldrig bare et job på 37 timer om ugen. Særligt når du endnu ikke er helt færdig med at udvikle på din idé og din virksomheds produkter, kan det kræve rigtig meget tid. Derfor bør du overveje, om både studie og virksomhed er absolut nødvendigt for dig. Du vil næsten med sikkerhed klare dig knapt så godt på dit studie, når du begynder at fokusere på din virksomhed. Det kan have konsekvenser for din mulighed for at søge andre jobs senere hen, hvis det ikke lykkes for dig at få virksomheden op at køre. Hvis du kan søsætte virksomheden i løbet af din studietid, så du efter endt uddannelse kan udbetale en fornuftig løn til dig selv, er det selvfølgelig et godt kompromis.

Du skal dog overveje grundigt, om du vil være i stand til for eksempel at deltage nok i gruppearbejde og så videre, så du ikke lader dine studiekammerater i stikken. Omvendt skal det heller ikke være sådan, at udenadslære af massevis af begreber, der ikke har noget at gøre med det arbejdsliv, du kommer ud til på den anden side, tager tid fra det, du virkelig brænder for.

Undgå at komme galt af sted

Når du har stablet din virksomhed på benene, og du hele tiden får flere nye kunder, er det vigtigt, at du ikke lader dig rive for meget med. Det kræver konstant hårdt arbejde at drive en virksomhed, og selvom succes er rart, skal du hele tiden tænke over, hvordan du kan gøre det bedre. I mange tilfælde kan det være en stor hjælp at have en advokat tilknyttet din virksomhed. På den måde kan du få svar på de spørgsmål, der måtte opstå om alt fra ansættelsesvilkår til årsregnskaber.

Til at starte med kan det synes som en ærgerlig udgift, men i det lange løb vil du virkelig komme til at sætte pris på, at du ikke skal gå og være nervøs over, om du har handlet korrekt i diverse situationer. Skulle du senere få behov for at lægge sag an mod et andet firma, der har kopieret dine varer, er det nemmere for dig at arbejde sammen med en advokat, som du har kendt længe. Desuden kan en advokat hjælpe dig med mange flere opgaver, end du lige regner med, og det er en stor hjælp, når du samtidig skal have styr på dit studie.

Del arbejdet med andre

Når livet som iværksætter og studerende skal gå op i en højere enhed, er du nødt til at øve dig i at lade andre klare noget af arbejdet. Du kan umuligt klare alt selv, og der er mange opgaver, du med fordel kan få andre til at udføre. Som hovedregel skal du kun tage dig af de opgaver, som ingen andre kan tage sig af. Hvis du har kontor eller arbejdslokaler til din virksomhed, skal du hyre andre til at gøre rent. Det kan også være en stor hjælp at få andre til at opsætte din hjemmeside og lave reklameindslag i lokale aviser. Når du lader være med at påtage dig for mange opgaver, kan du bedre fokusere på de ting, der har afgørende betydning. I sidste ende vil det sikre dig et bedre resultat, så du klarer dig godt på studiet og får succes

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Iværksætteri

To Top