Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Derfor bør du overveje en uddannelse som rengøringsassistent

Ikke kategoriseret

Derfor bør du overveje en uddannelse som rengøringsassistent

Derfor bør du overveje en uddannelse som rengøringsassistent

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Er du i tvivl om, hvad du gerne vil uddanne dig inden for? Så bør du måske overveje at blive rengøringsassistent. Det er faktisk sjovere, end det måske lyder. Desuden er der stor efterspørgsel på kvalificerede rengøringsassistenter i Danmark, og derfor er der store muligheder for at finde et job efter endt uddannelse. Hvis du gerne vil vide mere om uddannelse, skal du blot læse med her.

Hvem arbejder som rengøringsassistenter?

I princippet kan stort set alle tage en uddannelse som rengøringsassistent. Man skal dog være opmærksom på, at det er et job, som er fysisk belastende. Derfor er det vigtigt, at du er ved godt helbred og har en god fysik. Desuden skal du altid sørge for at få hjælp fra rengøringsmaskiner, når du kan, og aldrig foretage tungere løft, end din krop kan holde til. Glemmer du dette, risikerer du at slide din krop i en tidlig alder, og kan blive tvunget til at stoppe i jobbet.

Desuden er det værd at overveje, at rengøringsassistenter til tider arbejder på nogle skæve tidspunkter. Det kan for eksempel være meget tidligt om morgenen eller endda om natten. Desuden kræver jobbet også til tider, at du arbejder på lørdage og søndage. Derfor bør du overveje, om det er en arbejdstid, som passer ind i din hverdag og dit liv. Har du til gengæld hudlidelser eller mange allergier, bør du tænke dig om en ekstra gang, da der vil være meget kontakt med rengøringsmidler og vand.

Udover daglig rengøring kan en rengøringsassistent også have andre arbejdsopgaver såsom pasning og vanding af kontormiljøer med mange planter eller udskiftning af håndklæder på toiletterne. Er du serviceteknikker inden for rengøringsbranchen, vil du også skulle vedligeholde automater og maskiner i eksempelvis kantiner.

Hvad laver en rengøringsassistent?

Som rengøringsassistent kan du arbejde mange forskellige steder og både inden for privatrengøring og erhvervsrengøring. Som privat rengøringsassistent gør du rent i private hjem. Inden for erhvervsrengøring vil typiske arbejdspladser være kontorer, fabrikker, sygehuse, institutioner, skoler, restaurationsbranchen, i tog og meget mere. På den måde er det et meget foranderligt job, med mulighed for luftforandring undervejs.

Rengøringsbranchen er kendt for at være et hårdt arbejdsmiljø, hvor du skal være hurtig og effektiv. Til gengæld står du aldrig stille. Så hvis du godt kan lide at være i bevægelse, kunne det meget vel være jobbet for dig. Fordi jobbet er fysisk krævende, er det vigtigt, at du lærer de korrekte arbejdsstillinger, så du ikke overbelaster din krop mere end højst nødvendigt. Når du starter arbejde hos en rengøringsvirksomhed, vil de instruere dig i arbejdsstillinger og metoder.

I mange år har jobbet som rengøringsassistent været set ned på, men det er der heldigvis blevet ændret godt og grundigt på de sidste par år. Det skyldes ikke mindst, at branchen får flere og flere veluddannede medarbejdere både i ledelsen, administrationen og i det praktiske rengøringsarbejde. Ligeledes er du inden for denne branche fri til at starte din egen virksomhed. Der er altså udfordringer i alle størrelser, hvis du vælger at blive rengøringsassistent.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Ikke kategoriseret

To Top