Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Brug din tid som studerende fornuftigt og optimer dine fremtidige jobmuligheder

Studieliv

Brug din tid som studerende fornuftigt og optimer dine fremtidige jobmuligheder

Brug din tid som studerende fornuftigt og optimer dine fremtidige jobmuligheder

Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

Som studerende har du alle muligheder for at forme dig selv og din profil frem mod jagten på dit første rigtige job. Hvis du læser en bred uddannelse, skal du nemlig selv sørge for at indsnævre din profil, så du bliver attraktiv over for en kommende arbejdsgiver.

Der er nemlig ikke en indbygget jobtitel i en bred uddannelse fra universitet, eksempelvis. Og rigtig mange studerende uddanner sig lige ud i måneder og op til år som arbejdsløse, fordi de ikke har brugt deres studietid på at optimere deres fremtidige jobmuligheder.

Det er vigtigt, at du tilegner dig erfaring, at du lærer fagligheder og får de rette kompetencer, samt får opbygget et solidt netværk. Alt dette vil hjælpe dig frem mod dit første rigtige job. Uden det nævnte bliver det meget svært at konkurrere med andre kandidater med mere erfaring.

Så derfor skal du i gang med at optimere dine fremtidige jobmuligheder lige nu, mens du studerer.

Opbyg erfaring igennem studiejobs og praktikforløb

Relevant erhvervserfaring er det, der gør dig til en mere attraktiv kandidat. Hvis du har relevant erhvervserfaring, så har du også nogle kompetencer. De kompetencer har du fået ved at arbejde med noget relevant, som du er blevet dygtigere. Dermed har du noget, du kan bidrage med fra første dag.

Og netop det at du kan bidrage, det gør dig mere attraktiv. For det er jo dit bidrag, du får løn for. Skal du konkurrere mod nogle, der har et par års erfaring, så kæmper du altså mod andre, der allerede kan bidrage og har gjort det i lang tid.

Igennem studiejobs og praktikforløb kan du tilegne dig kompetencer og lære nye fagligheder. Derfor er det så vigtigt, at du kommer ud i den virkelige verden og prøver dig selv af.

Desuden lærer du også dig selv bedre at kende. Du lærer, hvad du er god til, hvad du kan lide at arbejde med, og hvad arbejdsmarkedet efterspørger. Du er altså allerede i løbet af din studietid mere målrettet og afklaret i din jobsøgning. Det gør, at det bliver lettere for dig fremadrettet at tilegne dig den rigtig viden og dermed lære de rette kompetencer.

Det er i sidste ende med til at øge chancen for, at du kan komme i arbejde, når du er færdiguddannet.

Du får et bredt netværk

Mens du arbejder i dit studiejob eller praktikforløb, så lærer du rigtig mange mennesker at kende. De mennesker bliver en del af dit netværk. Og dit netværk skal hjælpe dig endnu tættere på drømmejobbet.

Dit netværk kan nemlig åbne døre til jobs, du aldrig ville være kommet i nærheden af. Ikke at du ikke er kvalificeret. Jobsene bliver bare ikke slået op på traditionel vis. De eksisterer kun i netværket. Det vil sige, at du skal kende nogen, der kender nogen, der kender til jobbet. Og gør du det, vil du kunne komme i betragtning til jobbet.

Har du til gengæld fundet et jobopslag, du synes, ser spændende ud, kan du også bruge dit netværk. Kender du nogen, der kender nogen i virksomheden, kan du komme foran i køen. Få ham eller hende til at lægge et godt ord ind for dig eller sige, at arbejdsgiveren skal læse din ansøgning og dit CV to gange.

Sådan kan du komme foran i køen og gøre opmærksom på dig selv. Og det gør i sidste ende, at vejen til at få lov til at vise dig frem til en jobsamtale er blevet markant kortere. Men du kan kun opbygge et godt netværk, hvis du kommer ud i den virkelige verden, mens du studerer. Så gå målrettet efter både et studiejob og så mange praktikforløb som muligt.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Studieliv

To Top