Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Bæredygtigheden har større betydning for dit studievalg

Studieliv

Bæredygtigheden har større betydning for dit studievalg

Bæredygtigheden har større betydning for dit studievalg

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

At skulle vælge studie er aldrig let. Og uanset om man vælger en praktisk uddannelse eller man ønsker at være akademiker, er udvalget så stort, at man i rigtig mange tilfælde ikke kan vælge rigtigt første gang.

For de unge studie-søgende er dette ikke særlig opfriskende. Og selvom man måske har et kvalificeret bud på, hvilken retning man gerne vil gå ad, er der selv ofte på meget niche-prægede studieretninger flere valgmuligheder – hvor selv den lille forskel kan have betydning for din erhvervskarriere efterfølgende.

I artiklen her kigger vi på endnu en trend, der har betydning for rigtig mange studievalg i dag. Og det er den bæredygtige agenda. For selvom den for de fleste af os er mest relevant i forbindelse forbrug, valg at transportmiddel samt mere lavpraktiske dagligdagsforhold, er den for de studerende også utrolig vigtig, da man – ligesom med sit forbrug – gerne vil gå i en retning, der støtter den klimavenlige og bæredygtige agenda.

Praktiske uddannelser sætter højere bæredygtighedskrav

Når man omtaler bæredygtighed i et uddannelsesregi, snakker man ofte om akademikere, der på den ene eller anden måde kan bruge deres uddannelsesteori til at udvikle eller arbejde med bæredygtige tiltag.

Men hvad man ofte misforstår i dette regi er, at man faktisk også på de praktiske uddannelser har været med til at lægge pres på erhvervslivet, da man i et rekrutteringssammenhæng skal forholde sig til, at nyuddannede håndværkere og folk fra praktiske uddannelse sætter krav til, at virksomhederne skal bruge mere energi på bæredygtighed.

Og det er nok ikke mindst dette pres, der kan gøre størst mulig impact, da erhvervsvirksomheder, som unægtelig står for en ikke-ubetydelig del af CO2-forbruget, hermed presses fra flere veje end blot forbrugerne.

Når det er sagt, er det dog sjældent økonomisk belastende, at man i håndværkerfaget sætter fokus på de bæredygtige elementer. For selvom det unægtelig kræver en omdirigering i forhold til tidligere arbejdsgange, er det også et bedre selling-point for virksomhederne, som de så kan anvende i egen markedsføring for egen vinding – og gevinsten herved er ikke helt uvæsentlig. Se blandt andet, hvordan man har forholdt sig til bæredygtighed som USP hos https://www.buus-ag.dk/.

Flere virksomheder har da også taget bestik for dette i deres forretningsplan allerede. Og hvor man tidligere har set, at det har været en kamp om at være billigst, er det i dag mere en kamp om, hvem der kan lave den bedste løsning, når det kommer til bæredygtigt byggeri.

Uddannelsesinstitutionerne inkluderer bæredygtigt byggeri i deres uddannelsesprogram

Foruden et større fokus fra unge elever og forbrugerne, er også uddannelsesinstitutionerne opmærksomme på den nye tendens. Og ligesom man forholder sig proaktivt til det i erhvervslivet, er det således også allerede på studiet en del af den faste agenda.

For eleverne betyder det, at man allerede fra start er ganske velinformeret og bekendt med, hvordan man tænker bæredygtighed ind i boligbyggeri eller andre håndværkeropgaver – og den viden tager de med ud på arbejdsmarkedet og forventer, den bliver efterlevet til fulde.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Studieliv

To Top