Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

Alternativer til lønforhøjelse – spørg om disse medarbejdergoder

Job interview

Tips og gode råd

Alternativer til lønforhøjelse – spørg om disse medarbejdergoder

Alternativer til lønforhøjelse – spørg om disse medarbejdergoder

Er tiden kommet til den årlige lønforhøjelsessamtale med chefen? Hvis svaret er ja, har du sikkert tænkt på, hvor mange penge du kan forvente at byde velkommen på kontoen det næste stykke tid. Men – der er gode alternativer til en højere løn, hvis din chef ikke har lyst til at dele ud af de kolde kontanter. Din chef vil sikkert være interesseret i at høre om dine forslag, eftersom diverse medarbejdergoder blandt andet kan sænke sygefraværet, øge produktiviteten på arbejdspladsen samt skabe arbejdsglæde på de ellers travle hverdage. Med disse grunde in mente, får du i det følgende en række forslag til medarbejdergoder, som du kan præsentere for chefen under den næste samtale.

Fri telefon og internet

Hvis du ikke allerede har fri telefon eller internet, er dette et forslag, din chef højest sandsynlig vil lægge øverst i skuffen. Under præsentationen af idéen kan du desuden lægge fokus på, at bredbåndsabonnementet vil sikre, at du let kan arbejde hjemmefra. Hermed kan du, hvis du også prøver på at få tidligere fri en dag om ugen under samtalen, forsikre chefen om, at du nok skal arbejde videre hjemme den dag, efter at du har hentet børnene fra skolen. Den frie telefon sørger desuden for en udvidet mulighed for, at chefen kan komme i kontakt med dig.

Firmafrugt og frugtordning

For at din chef kan skabe en øget produktivitet og en større arbejdsglæde på de hårde hverdage er firmafrugt nøgleordet. Du hører ikke kun om firmafrugt og frugtordning i København – budskabet omkring sundhed er spredt ud over alle landets virksomheder, og kom endelig med argumenterne for, at dette sunde tiltag skal igangsættes. Hvis din chef siger ja til forslaget, kan han/hun sørge for, at den sunde livsstil bliver en del af alle medarbejdernes hverdag, og en skål lækker økologisk frugt vil blive set som et værdsættelsestegn fra chefens side. Så hvis din chef for sjov nævner, at man kun hører om firmafrugt og frugtordning i København, er det med at overbevise ham/hende om firmafrugtens fantastiske egenskaber.

Virksomhedens produkter

Arbejder du i en virksomhed, der laver lækre skønhedsprodukter, smukt tøj eller det perfekte køkkenudstyr, så er det oplagt at spørge chefen, om der ikke vil være plads til gode rabatter på virksomhedens egne produkter. Måske har han/hun ligefrem lyst til at lade dig købe produkterne til indkøbspris. Du kan også høre, om de udgåede varer ikke hellere skulle stå hjemme ved dig end nede på de støvede hylder i kælderen.

Ekstra uddannelse

Dette sidste forslag er ekstra interessant i den kommende lønsamtale, hvis ønsket om en højere løn bliver ved med at stå øverst på listen. Idet der i de fleste virksomheder er afsat et beløb til videre uddannelse af medarbejdere, kunne det være en idé at højne dit kompetenceniveau, så chefen vil tænke på dig, når kontanterne bliver delt ud i fremtiden. Spørg din chef om relevante kurser og forslå, at kurset for eksempel kunne ske i din fritid, så udgiften bliver delt mellem dig og virksomheden.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Tips og gode råd

To Top