Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

6 tips til at få bedre karakterer i gymnasiet

Studieliv

6 tips til at få bedre karakterer i gymnasiet

6 tips til at få bedre karakterer i gymnasiet

Kæmper du med lave karakterer i gymnasiet, og ønsker du at forbedre dig, når det kommer til karakterer?

Der findes faktisk nogle helt simple tricks, der kan være med til at sikre, at du får en markant stigning i karakterer. Og her snakker vi ikke om, at du skal læse 100 bøger og bruge tonsvis af tid.

Vi gennemgår 6 helt simple tricks du kan bruge for at opnå en bedre karakter.

1. Placer dig klogt i klassen

Det er ikke helt ligegyldigt hvor du sidder i klassen. Sidder du helt foran ude i siden, så er det svært for læreren at få øje på dig, når du rækker hånden op.

Derfor kan det være en god ide at placere dig bagerst i klassen omkring midten. Her er det nemt for læreren at se din aktivitet, hvilket hurtigt kan smitte positivt af på din mundtlige karakter.

2. Gør brug af online tjenester

Der findes rigtig mange fornuftige gymnasie hjælpeværktøjer, der kan hjælpe med at skubbe din karakter i vejret.

F.eks. er der værktøjet Inspo.dk, hvor du kan finde en masse noter og hjælpemidler. Du kan bruge noterne til at score nogle billige point til eksamen og under den mundtlige undervisning. Ved at bruge noterne kan du hurtigt skabe dig et overblik over emner, begreber og vigtige dele af faget.

Inspo.dk koster kun 39 kroner om måneden, hvilket svarer til 2 pizza slices. Du får adgang til over tusinde hjælpemidler.

3. Virk interesseret

Det kan lyde plat, men læreren kan mærke, hvis du er interesseret i deres fag. Og det skal ikke være nogen hemmelighed at en lærer elsker at undervise elever som har en oprigtig interesse i deres fag.

Din interesse i faget vil også smitte af på din karakter.

4. Arbejd klogt når du skriver dine afleveringer

Hvis du skal aflevere en engelsk stil, så kan det være en rigtig god ide at tage et kig på, hvad din lærer skrev af feedback i din sidste aflevering.

Hvis du tager et solidt kig på, hvad læreren mener, du skal forbedre, så kan du hurtigt rykke en karakter eller to op, hvis du laver den ændring.

5. Fokuser på de fag der skal afsluttes.

Det kan være en god ide at lægge mere tid og fokus på de fag, som du skal afslutte indenfor det næste halve år fremfor et fag, du først er færdig med om 2 år.

Den sidste karakter du får i et fag er nemlig den endelige karakter og kan have stor indflydelse på dit eksamensbevis.

6. Fokuser på de fag, hvor du kan rykke mest i

Det har en mindre indflydelse på karaktersnittet at gå fra 02 til 4 end 4 til 7 i et fag.

Derfor kan det være en god ide at fokusere på de fag, hvor du kan rykke tre karakterpoint frem end de fag, hvor du kun kan rykke 2 karakterpoint op.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Studieliv

To Top