Connect with us

Uddannelsesnetværket.dk

5 gode råd til at undgå studiestress

Tips og gode råd

5 gode råd til at undgå studiestress

5 gode råd til at undgå studiestress

Det kan næsten ikke undgås, at man kommer til at føle sig en lille smule presset på sit studie. Der er mange ting, som man skal have til at hænge sammen, og det er ikke bare at sørge for, at pensum bliver læst. Ind imellem læsningen skal der nemlig også være plads til undervisning, studiegruppe, fritidsinteresser, det sociale liv og besøg af familien. En lille smule pres er helt okay at føle i hverdagen, men man skal passe på, at det ikke udvikler sig til noget, der er værre som eksempelvis stress. Derfor giver vi dig i denne artikel fem gode råd til, hvordan du bedst muligt undgår at få stress i løbet af din studietid.

Vær struktureret

For at undgå at blive for presset er det en god idé at sørge for at strukturere din tid for en uge ad gangen. Lav gerne en fysisk plan, hvor du kan krydse af og tilføje ekstra ting, hvis der skulle ske ændringer i løbet af ugen. Når du laver din strukturering af din ugentlige tid, er det vigtigt, at du sørger for at være realistisk, i forhold til hvad du kan nå. Sæt hellere for meget tid af til de enkelte ting end for lidt. Ender du med at bruge kortere tid på nogle af tingene, kan du rykke andre ting frem, og på den måde kan du få mere fri senere på dagen.

Skab overblik

Sørg for at skabe overblik i din hverdag. Det gør du blandt andet ved at dele større opgaver op i mindre faser. Ved at gøre dette vil de store, overskuelige opgaver virke mere overkommelige. Grunden til, at de kommer til at virke mere overskuelige, er fordi, at det kommer til at virke som om, at der er kortere til det endelige mål. Ved store opgaver kan det nemlig hurtigt komme til at virke som om, at man aldrig kommer i mål, og det kan virke ekstra presserende.

Vær god ved dig selv

Mange glemmer sig selv i en presset hverdag. Dette må dog ikke ske, hvis du skal undgå at blive stresset. Du skal nemlig sørge for at være god ved dig selv. Det vil sige, at du skal sørge for at få nok søvn, spise ordentlig og sund mad og dyrke motion. Disse tre ting er essentielle for, at du kan fungere optimalt i din hverdag.

Bed gerne om hjælp

Selvom du gerne vil præstere og kunne klare tingene selv, bliver du nødt til at forstå og acceptere, at det er okay at bede om hjælp af og til og at sige fra over for andre mennesker. Hvis tingene ikke skal blive for meget, bliver du nødt til at tage imod den hjælp, som andre tilbyder, samtidig med at du skal sige fra over for de ting, som bliver for meget for dig. Lad vær med at tage mere på dine skuldre, end du kan bære.

Gør plads til timeouts

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du giver plads til en pause i ny og næ. Tag en timeout og gør noget for dig selv, som gør dig glad. Vær sammen med venner, læs en bog, nyd en god film eller noget helt fjerde – du skal bare sørge for, at det, du laver, er noget, som du godt kan lide at lave.  Det er vigtigt, at du giver dig selv lov til at nyde tingene lidt en gang imellem.

Læs mere
Læs også..
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Tips og gode råd

To Top